четвъртък, 3 декември 2015 г.

8 причини да пътувате сами.

Организирайте си поне веднъж в живота си соло пътуване.

8 причини да пътувате сами
По пътят към самите нас


Предприемането на пътуване, в което участвате вие и само вие, е може би един от най-добрите начини за персонално вътрешно израстване; пътят към самите нас.


Сигурно имате приятели, които спонтанно предприемат пътувания към различни дестинации и са изпълнени с какъв ли не опит, истории, спомени и са винаги усмихнати до уши.
Може да звучи странно, но колкото повече изследвате светът от вън, толкова повече разбирате за него и от вътре.

Със сигурност понякога е самотно, но се срещате с толкова много нови различни хора. Липсата на познати лица наоколо помага да опознаете по-добре себе си... и колкото и да е трудно да останете без любимите си хора за какъвто и да е период от време, накрая всичко това ще си струва.

1. Самостоятелност - едно от нещата, на което може да се научим е да бъдем самостоятелни, независими. Да правим нещата и да решаваме проблемите си сам сами. Да навигираме действията, емоциите си.

2. Срещате повече хора - пътувайки сами, вие ще сте принудени да контактувате с други хора (освен ако не искате да полудеете). Ще изградите нови контакти, а защо не и нови приятели. Едно от най-хубавите неща е обмяната на опит, истории с нови и нови интересни индивиди. 

3. Комуникативност - когато пътувате сами, вие по естествен начин ще станете по-добри в комуникацията и разговорите. Помага ви да се отчупите и да бъдете по-сигурни в себе си при започването на разговор с непознати.

4. Чувствате се комфортно, бидейки некомфортно - когато сте на път ще, почти никога не сте в зоната си на комфорт. Свиквате с предприемането на смели решения, впускате се в малки и големи приключения. Това ще ви помогне да опълчите на себе си, да премахнете собствените си бариери и спирачки, съществуващи само във вашето съзнание.

5. Гъвкавост, свобода, спонтанност - вие сами контролирате нещата, които правите, пътувайки сами. Ако искате да направите нещо няма до кой да се допитате и да се консултирате. Просто действате. Това да пътувате сами ви дава огромно чувство за свобода и възможност да правите каквото си поискате мигновено.

6. Имате възможността  да поставите себе си на първо място (колкото и егоистично да звучи) -
Такъв тип пътуване би ви помогнал да преоткриете вътрешното си аз и да развиете специални умения. Повечето писатели не случайно развиват таланта си пътувайки ! Това им помага да надникнат там, където не е невъзможно, ако са сред други хора. 

7. Вълкът единак - има нещо красиво и енигматично у хората, които са сами и уверени на непознато място. Самотните пътници имат своя уникална интригуваща аура, някак мистична и индивидуална.

8. Душевно съвършенство - вие сте най-ярката звезда в собствената си вселена. Ключов момент в пътешествието на някого е именно духовният път, който трябва да извърви. Може би именно това е нещото, което липсва на днешното общество. Населението е затрупано от материализма на 21 век. 

И някак си предходното изречение се превръща в още една причина да предприемете едно такова пътуване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар