сряда, 25 ноември 2015 г.

Невероятната Индия.

Индия - страната на 100-те нации.


Welcome to India - земята на различни култури и нации, страната на мечтите, страната на цветовете, страната на фестивалите, страната на различното, страна на мистерията.





Индия е очарователна страна. Тя е дом на невероятно
изваяни храмове, световноизвестният Тадж Махал , модерни небостъргачи и бордеи . Тя е обкръжена от зашеметяващите Хималаи от северната част, Арабско море и Пакистан на запад и Бенгалския залив и Бангладеш на изток. Южният край на Индия се мие от вълните на лазурния Индийски океан, разделящ страната от Шри Ланка. Индия съдържа удивително разнообразие от географски характеристики, вариращи от участъци на вечно замръзнали ледници , дълбоки дъждовни гори, плодородни долини , пустини, и палмови сребристи плажове .
Малко са страните в света оставят толкова дълбоко и трайно впечатление у един пътник, като Индия прави. Съдейки по соевете история, може би няма друга страна на Земята, която е дом на такива контрасти, както е Индия. Страната претоварва сетивата с какафония от звуци, нейните най-различни цветове и крайни противоречия. Едно пътуване до Индия е изпълнено с неочаквани случки, но едно нещо е сигурно: няма да се завърнете у дома съвсем същите след приключенията, които ви очакват там!

1.Хората

People of India
People of India

Местните хора в Индия, особено в селските райони, са едни от най-милите и най-гостоприемните хора, които съществуват на планетата. Независимо дали сте поканени в местен дом за традиционно ястие или просто се скитате по улиците и се сблъсквате с деца, които играят, със сигурност ще останете докоснати от топлината на местните.

2. Тадж Махал

Taj Mahal
Taj Mahal

Тадж Махал - едно от седемте чудеса на света, е най-емблематичния символ на Индия и е, може би, най-известния паметник в света. Построен от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга, тази "сълза на лицето на вечността" е широко считана за един от най-красивите архитектурни чудеса, създавани някога. Посещението на този мраморен мавзолей трябва да бъде в списъка на всеки пътник.

3. Храната

Indian Food
Indian Food

Храната сама по себе си е достатъчна причина, за да пътувате до Индия - една от най-вкусната кухня, която някога ще вкусите. Индийците вземат храната си много на сериозно, а кухнята е точно като самата страна - изключително разнообразна. На север, ще вкусите много великолепни, мазнички, кремообразни къри храни, които са доста пикантен. Някои от тях  включват овнешко Роган Джош, парата - нещо средно между палачинка и пърленка, и пиле тандури. Храната в северната част е силно повлияна от персийският и муглайски стилове на готвене. Южната индийска кухня обикновено се характеризира с използването на съставки, като кокосов орех, морски дарове и ориз и е много по-пикантна от храни на север. Вегетарианците са също добре облагодетелствани в Индия, поради големия дял на индусите, които са вегетарианци.

4. Най-святата река в света.

Ganga River
Ganga River

Река Ганг е с дължина 2,525 км от северните Хималаите чак до Бенгалския залив. Реката не само осигурява прехрана чрез риболов, подпомага промишлеността и селското стопанство,а също така служи за  транспортиране на молитвите на вярващите към небето. Вярва се че дори едно потапяне в реката е способно да пречисти душата ви. Много индусите правят поклонение в Варанаси, най-старият град в Индия, за да участват в церемонии или да кремират мъртвите по бреговете на Ганг. Индусите вярват, че ако пепелта се отмие в реката, е гарантирано, че душата ще бъде транспортирана до небето и ще се измъкне от цикъла на прераждането.

5. Раджастан.

Rajastan
Rajastan

В провинция Раджастан, в северната част на Индия се слави с „образите“ на махараджи и магнати, на величествени крепости и разкошните дворци. Твърди се, че Раджастан разказва повече история отколкото цяла Индия. Това е земя на камили, скъпоценни накити и простиращи се пустинни пейзажи. Тези от вас, които си спомнят анимацията за Аладин, лесно биха се присетили за цялостната картина в провинцията.

6. Плажовете.
Goa Beach in India
Goa Beach in India

Южните плажове на Индия, посипани с хиляди палми, са идеално място за хората да избягат от забързаният живот на север.

7. Хаос
Traffic Chaos in India
Traffic Chaos in India

Възприемането на хаоса е важна част от всяко пътуване до Индия! Ще има безкрайни задръствания, претъпканите улици, закъснения, непрестанни клаксони, рязко завиващи мотоциклети и рикши и много хора ще навлизат в личното ви пространство. Да се научите да се отпуснете, да върви с потока и да бъдете в  мир с неща, които се случват в Индия ще улесни много по-дълбоко разбиране на нацията и културата.

8. Религия и духовност.

Hinduism
Hinduism


В Индия, религията и духовността са неразривно преплетени в ежедневието. Индия е дом на всички основни религии в света и е родното място на индуизма, будизма, джайнизма и сикхизма. Да наблюдаваш местните хора, изпълняващи своите ежедневни ритуали е дълбоко интимно преживяване. Много хора също идват в Индия, за да намерите духовност, йога или се посвещават на медитация.

9. История и архитектура.

Kailash Temple
Kailash Temple

Индия притежава изключително красива и разнообразна архитектура. Изпълнена е с крепости, палати, мозайки, храмове, паметници, и древни руини. Тя е дом на най-старата цивилизация в света и корените на нейната архитектура са дълбоко историята, религията и културата. Архитектурните стилове са еволюирали под влиянието на безброй династии, както и на колонизацията. Съществуват 32 места, който се смятат за световно наследство и са признати от ЮНЕСКО. Това прави Индия съкровищница за хората интересуващи се от история, дизайн и ентусиасти.

10. Приключението

Incredible India
Incredible India


Независимо къде се намирате в Индия, ще ви следва изгарящо чувство за приключение навсякъде. Независимо дали патрулирате по южните плажове на Гоа, дали изкачвате заснежените планини на север, дали се опитвате да зърнете Бенгалски тигри и Индийски слонове в пустуща или дори просто се движите по осеяните с хаос улици на Делхи, ще ви бъде доста трудно да се разделите с тази зашеметяваща страна на приключенията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар