четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Как да изберем компютър.



Отминаха дните в които трябва да изтеглиш кредит, за да получите една от тези ултрамодерни машини.

Компютър



 Има вече готово решение
- от мини таблет и ултрапортативен лаптоп до традиционните настолни компютри - за всеки тип потребител, по-широк диапазон на цените, като се започне от едва 150 лв. Преди да се отправите към магазина, прегледайте тези 8 съвета, които ще ви помогнат да направите правилният избор.

Помислете за таблет.

Ако ви трябва PC за обикновени операции, като да се провери електронна поща, сърфиране в интернет, да сърфирате в социалните медии, да разглеждате снимки, да слушате музика, то може би трябва да помислите за закупуването на таблет. За тези, които имат по-взискателни нужди, като създаване на електронни таблици или използвайки медийни програми за редактиране, вие най-вероятно ще искате да се насочите към по-мощен и гъвкав от традиционния компютър.

Избери си операционна система.

В миналото, значението на операционна система беше изключително важно. Сега, след като толкова голяма част от работата се извършва онлайн, този фактор не е от толкова голямо значение освен ако не възнамерявате да използвате много специфични програми принадлежащи към дадена OS.

Преценете употребата.

Пазарът на стационарните компютри, малко по малко, започва да потъва - днешните лаптопи и преносими компютри са мощни, бързи и достъпни. Има голямо предлагане на по-гъвкави варианти, отколкото тромав PC, който прави вашия хол да изглежда претъпкан. Но за някои потребители, особено тези, които живеят в малки пространства, PC може да има смисъл, като опция за двойна система за домашно кино, особено All-in-one модели с големи и качествени дисплеи, като например Apple iMAC.

Отидете в магазина.

Вие определено трябва да прекарате време в "лов" за цена онлайн, но преди да похарчите парите си, вие трябва да отидете в магазина, за да получите реална  представа за устройството. Дали клавиатурата е удобна за употреба ? Харесвате ли резолюцията на дисплея ? Дали е твърде тежък и има ли остри ръбове? Дали е бавен, когато сте онлайн?
Сещате се - "Око да види, ръка да пипне !".

Пазете се от сделки с рециклирани компютри/компютри втора употреба.

Докато ремонтираните PC-та често са в добро състояние, по-специално лаптопите са малко по-опасни, защото те са преносими и е невъзможно да знаете,  колко често или зле са били блъскани, изпускани или смачквани. Избягвайте ги, освен ако не идват от първоначалния производител и пристигат с пълна гаранция на достатъчно ниска цена.

Не се подлъгвайте по мощността.

Докато в миналото се съдеше за едно PC по неговия процесор, то днес средно бързият компютър е перфектен. Вие не трябва да се изкушавате да закупувате компютър с авангарден процесор. Ако ще редактирате видео или аудио, или ще работите Photoshop, може да искате да закупите Intel i5 или i7. В противен случай, всеки един двуядрен процесор трябва да е достатъчен.

RAM.

Вложете в повече RAM. Това е изключително важно за работоспособността на вашето устройство. Ако изберете PC, може да закупите допълнителни платки.

Проверете портовете.

Проверете кои портове са налични, и какви ще бъдат вашите нужди. Ако използвате външни твърди дискове, може да искате поне няколко USB порта, включително и супер-бърз USB 3.0 порт. Ако използвате вашия компютър за забавление, потърсете HDMI порт, чрез който ще можете да свържете устройството си към телевизор.



Няма коментари:

Публикуване на коментар