четвъртък, 14 януари 2016 г.

ПОВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ !

За да живееш живот осеян с постигнати успехи, трябва напълно да вярваш в себе си и възможностите си.


PugLife
PugLife...


Дай за пример някой невероятно успял човек, който не вярва в това което е и което прави. Такива хора няма. Стив Джобс, Мартин Лутър Кинг, Майкъл Джордан, Елон Мъск и Марк Кюбан са само няколко от тези изключително преуспели хора, успели да се възползват от тази своя увереност. Но не за размера на успехите им искаме да поговорим. А за тяхната воля да се изправят отново и отново и да продължат напред тогава, когато са се проваляли докато са преследвали мечтите си.

Те са успявали да продължат напред, да постигат успехи, единствено на заради вярата в самите себе си, независимо през колко големи провали са преминавали. Чрез тяхната вяра и убеждения те са успели да си създадат цели, толкова големи, че не им е пукало точно колко пъти ще се провалят. За тях това е без значение.... Те знаят, че стигнат там, където искат.

Ако сте собственик на бизнес и предприемач, почти сигурно е, че вие ще претърпите провали и загуби в даден период. Но това не трябва да те сломява и обезкуражава - на това му се вика просто живот ! Когато това се случи и вярата в самия теб е достатъчно силна, никой провал няма да има силата, нужда да те "затрие". 

Две действия, които е редно да превърнеш в свои навици, биха могли да те засилят вярата и мотивацията. 


- ОТБРОЯВАЙ ПОБЕДИТЕ СИ.
Като човешки същества, вроден навик ни е да обръщаме по-голямо внимание на негативното и да се фокусираме върху лошите неща от ежедневието. Това неминуемо е в наш ущърб. Не е ли по-добре да отчиташ хубавите постижения, независимо колко значителни ти се струват ?
Ако трябва си записвай или заснемай  всеки ден постиженията и положителните случки, за да можеш в края на седмицата, месеца, годината да си припомниш какво си постигнал. Моментът в който осъзнаеш колко положителни неща са се случили, ще изпиташ внезапен прилив на щастие и радост. Така за в бъдеще ще можеш да си поставиш още по-големи цели. 

-ГОВОРИ НА СЕБЕ СИ, СЯКАШ ГОВОРИШ ЗА ШАМПИОН.
Може да ти се струва странно да говориш на себе си, но по-добре говори на себе си отколкото да се слушаш. Опитай да говориш на себе си, като че ли си шампион, вместо да слушаш себе си като жертва. Колкото и налудничево да е това изпробвайте го за една седмица, за да разберете, че работи. 

Повярвай в себе си
Ако вярваш в себе си, всичко е възможно.


Да мислиш позитивно и зареждащите мисли са едно, но да си говориш като че ли си царят на планетата обновява или преизгражда мисленето много по-бързо. Повтаряйте си убедително фрази като: "Няма нищо, което да не мога да постигна, ако се отдам напълно." или "У мен няма нищо обикновено. Аз съм царят на света." 

Ако ти самият нямаш огромно количество вяра в себе си, тогава как очакваш другите да имат?
Нямам как да очакваш шефът ти да вярва, че можеш да се справиш с работата, ако ти самият не вярваш, че това е възможно. Ако си предпиемач, няма как инвеститор да вярва в твоята идея, ако самият ти не вярваш в нея. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар