четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Преди да отидете на фитнес запомнете тези правила.


НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В ЗАЛАТА ЗА ТРЕНИРОВКИ !


Фитнес етикет
Фитнес етикет


Спазването на някой елементарни правила,
или на така нареченият етикет, в залата за тренировки ще спомогне да не си навлечете гнева на трениращите около вас. Има някой неписани закони, които е редно да спазвате. И тъй като да спортуваш означава да си дисциплиниран, а това няма как да се получи без спазването на все някакви правила, сега ще ви запознаем с някой от тях.


Не тренирайте на пейка или на някоя от лежанките, преди да сте я почистили. Това са две от местата, които са развъдник на бактерии. Могат да се прихванат гъбички и всякакви кожни (и не само) зарази. Не забравяйте преди да поставите глава на лежанката да 1 дезинфекцирате или поне да я забършете. Също така се старайте да предпазите трениращите с вас, като почистите след себе си. На никой не му е приятно да си слага главата на вече прогизналата от пот лежанка.

Фитнес хигиена
Фитнес хигиена


Всеки има нужда от душ след тренировка, за да не попие потта обратно в кожата, за да се охлади, за да мирише на пролет и кокичета. Ако използвате душа не забравяйте да обуете джапанки. Купете си нещо евтино, колкото да има какво да сложите на краката си. Това също е развъдник на бактерии, а и имайки предвид какви "умници" ходят на фитнес, нищо чудно някои от тях и да уринират докато са под душа.

Джапанки за баня
Джапанки за баня


Знаем, че някой хора просто не могат да си траят - бие ги трифазният ток, хиперактивни са... няма проблем. Но моля... не давайте непоискани съвети на хората. Колкото и широко скроени да са, те все пак трудно приемат критики от непознат. Също така, вашият "съвет" може и да не е толкова правилен. Дайте им съвет само и единствено, ако изпълнението на упражнението е толкова грешно, че би навредило на тяхното здраве. Първо се запознайте с хората преди да давате съвети.

Не досаждайте на хората
Не досаждайте на хората


Не тренирайте в зона, където се струпват много хора - вход, стълбище, пътека. Те не би трябвало да се движат в купища желязо. Може да нараните тях, а и самите себе си.

Претъпкана зала за фитнес
Претъпкана зала за фитнес

Да проявяваш креативност е едно от най-чудесните качества у човека. Но фитнес залата не е мястото за това. Използвайте уредите по предназначение. Причините са няколко: 1. Ще навредите на хората около вас. 2. Ще навредите най-вече на себе си. 3. Има опасност да повредите и оборудването.




Не забравяйте да използвате скоби, които задържат дисковете за лоста. Особено за начинаещ !!! Сигурно сте виждали да влиза непознато момче, което не сте виждали до сега в залата !? Разбира се ден първи протича в тренировка за гърди. Тъй като не са свикнали на техниката и извънредното натоварване, обикновено лявата ръка изостава в движението и дисковете се изхлузват от едната страна.... след това и от другата...

Скоби за лост
Скоби за лост

Не се движете близко до човек, който в момента изпълнява упражнение. Дайте свобода на действието и любезно изчакайте да приключи.


Разтваряне за средно рамо
Разтваряне за средно рамо 

Не сваляйте жените в залата. Никога не правете това. Там не е мястото да си търсите ново гадже или любовница. Отивате на фитнес с една единствена цел - да развиете тялото си и да се отървете от стреса.

Свалячът
Свалячът

Не взимайте тежестите и оборудването на другите. Ако искате да вбесите някоя, вземете му дъмбелите без да попитате, особено когато залата е претъпкана (Велики понеделник - ден на гърдите). Просто попитайте. "С питане далеч се стига" :)
Дъмбели
Дъмбели


Забравете за мобилните телефони. Ако ви е скучно във фитнес залата, то по-добре си тръгнете. Не използвайте мобилните си телефони, особено ако вървите. Рискувате да се нараните или да нараните някой изпълняващ упражнение. Освен това, мобилните устройства отнемат съзнанието ви от целта - ДА КЪСАТЕ АРМАТУРА СЪС ЗЪБИ, ДА "МУАТЕ" ЧАКЪЛ С КИСЕЛО МЛЯКО ЗА ЗАКУСКА....

НЕ на телефоните във фитнеса
НЕ на телефоните във фитнеса


Не се събличайте гол. Поради някаква странна причина това продължава да се случва. Уважавайте останалите и останете с дрехи на гърба... Всички знаем, че си достатъчно як. :)

Фитнес ентусиаст
Фитнес ентусиаст



Прибирайте след себе си. Редно е всеки, който използва дадено оборудване, независимо от къде го е взел, да го връща на мястото му. В натоварените часове и дни (Велики понеделник - ден на гърдите) това е от изключително значение, ако искате всеки да си тръгне невредим от залата.

Тежести
Тежести

И последна препоръка, която не трябва да омаловажаваме!

Когато съберете "дружината" и отидете всички заедно, задружно във фитнеса, МОЛИМ ВИ... не тренирайте едно и също всички. Много е трудно другите хора да се вредят за даден уред.



Прочетете някой напътствия за:  Храните, които поглъщате за по-качествена мускулна маса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар