четвъртък, 19 ноември 2015 г.

9 храни за качване на чиста мускулна маса.

Каква храна да ядете за покачване на по-чиста мускулна маса.

Чиста мускулна маса
Чиста мускулна маса

Тези 9 храни не само ще ви помогнат
да качите по-качествена мускулна маса, но и са един добър за по-здравословно хранене и начин на живот.

Източник на протеин: Сьомга.

В период на покачване на мускулна маса, 30% от калориите, които приемате трябва бъдат протеини. Това ще ви подсигури на тялото ви достатъчно аминокиселини за образуването на "нова" мускулна тъкан, но това не е достатъчно, за да подсигури останалите хранителни елементи.

Сьомга със зеленчуци
Сьомга със зеленчуци


Източник на протеин: Пилешко месо.

Пилешкото месо е едно от най-чистите месни продукти. Съдържа ниско количество на мазнини и висок процент протеини, способни да захранят "гладните и изморени" мускули.
Кой не би отказал овкусени, сочни пилешки гърдички с малко кисели лимонче и черен пиперец. Ако гърдите ви се струват прекалено сухи, може да ги заместите с бурчета.

Сочни пилешки гърди
Сочни пилешки гърди



Източник на протеин: Телешко месо

Освен източник на много протеини, телешкото месо е богато на креатин и е добър източник на стеаринова киселина - това е вид наситени мастни киселини, които не се отразяват на нивото на холестерол в тялото.

Телешка пържола
Телешка пържола



Източник на въглехидрати: Киноа.

Наскоро нашумялата киноа в България е един чудесен начин да си набавите необходимите калории и въглехидрати. Това ще помогне на тялото ви да добие необходимата енергия и да го подготви за интензивно натоварване.

Киноа
Киноа


Източник на въглехидрати: Мюсли.

Тези ядки са перфектни, за да добавите нужните калории без да се тъпчете с храна. Перфектни са за закуска (определено по-добре от мекици, пържени филийки или милинки). Могат да бъдат приготвяни в блендер заедно с плодове или дори бихте могли да ги смесите с дозата протеин.

Здравословна закуска
Здравословна закуска


Източник на въглехидрати: Пълнозърнест хляб.

Точно така ! ХЛЯБ ! Но пълнозърнест. Перфектен за тези, които не могат без хляб. По-богат на протеини. с по-ниски съдържание на въглехидрати и с по-нисък гликемичен индекс от обикновеният бял хляб. Последното спомага за контрол над кръвната захар. И нали знаете: "Най-важното е да не се прекалява".

Пресен пълнозърнест хляб
Пресен пълнозърнест хляб



Източник на мазнини: Авокадо.

Приемът на правилните мазнини е от изключително значение. Мазнините съдържат почти двойно повече калории на грам ,от протеините и въглехидратите. От тях тялото произвежда много важни хранителни вещества и хормони, важни за мускулният растеж. Авокадото съдържа висок процент мононенаситени мазнини, които подпомагат разпределението на мазнините в тялото, избягвайки струпването им в коремната област. Повече за това проучване прочетете тук.

Авокадо
Авокадо



Източник на мазнини: Захтин Extra Virgin 

Присъствието на този продукт в диетата ви е много, МНОГО, МНОГО опционално, все пак е чиста мазнина. Но не е така вредно като олиото. Зехтинът е наситен на полифеноли, които представляват мощни антиоксиданти. Използвайте омерено !

Зехтин
Зехтин



И като за финал нека обявим война да вредните, пържени, изкуствени, подсладени храни, които се намират в изобилие в днешно време. 

Научихме ви как да се държите със собственото си тяло, а в тази тема ще ви научим как да се държите в залата за тренировки - Правила, които да спазваме във фитнес залата.


За един по-здрав и по-добър живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар