петък, 16 октомври 2015 г.

Съвети за Facebook маркетинг.

Трикове, които ще ви помогнат с Facebook маркетинга.

Фейсбук маркетинг
Facebook marketing.
За всеки един бизнес присъствието в социалните мрежи е от изключителна важност, тъй като живеем в дигитален свят и всеки е онлайн. Дори баба ми.
Всеки има профили в различни социални мрежи, а в България най-използваната е Facebook.

Първо нека започнем с малко обща информация. 
  1. Всяка секунда се създават 5 нови профила.
  2. 30 милиона бизнеси имат фейсбук страница.
  3. През втората половина на 2014 са поръчани стоки онлайн на стойност 398 000 000 лв,
  4. Всеки ден се генерират 1 000 000 000 търсения.
  5. 1 490 000 000 потребителя са активни всеки месец.
Ето и няколко съвети, как да се представим по-добре онлайн.

  • Бъдете оригинални - всеки човек иска да разбере с какво вашият бизнес е различен и уникален. Какво ви прави специални ?
  • Обслужване на клиенти - подобрете обслужването на клиенти независимо дали са онлайн. Всеки би се зарадвал на клиенти, които се връщат обратно, нали ? 
  • Направете стратегия - системно и целенасочено публикувайте съдържание. Анализирайте данните от Facebook Insights и разберете кога и какво съдържание да публикувате.
  • Събирайте впечатления - съберете впечатления от клиентите, за да може да подобрите продукта или услугата си. 
  • Бъдете уверени - не молете хората за лайкове или споделяния. Ще изглеждате отчаяно. Ако предлагате качествено съдържание, те ще го правят и без да ги молите.

  • Не използвайте само лайковете за да измервате  колко е успешна стратегията. Проследете  до колко хора е стигнала публикацията, показванията, конверсията...Не забравяйте за Facebook Insights. За да бъдете убедителни се изисква постоянство. Проследявайте кликовете, коментарите и т.н.
  • Не продавайте чрез постовете си. Фейсбук наказва профилите, които се опитват продадат нещо чрез поста си. Оставете продажбата за Facebook Ads. 
  • Не прекалявайте с автоматичните постове. Никой не обича да си пише с роботи. Бъдете онлайн, публикувайте, отговаряйте, коментирайте.




Няма коментари:

Публикуване на коментар