вторник, 13 октомври 2015 г.

7 сутришни ритуала на най-успелите хора в света.

7 навика, към които се придържат най-успелите хора в света.

7 навика
7 навика на най-успелите и продуктивни хора в света.

Сутришните "ритуали" са от голямо значение за това как ще протече денят ни.




Нека проследим една част от тези навици, които успешните хора практикуват. 
Разбира се започваме от самото начало на деня, а именно от събуждането рано сутрин.

1. Ранно събуждане - Това е първото нещо, което обединява Бенджамин Франклин, Ърнест Хемингуей, Хауърд Шултс СЕО в #Starbucks, Тим Кук СЕО в #Apple, Индира Нууи СЕО в #Pepsi, Джак Дорси - основател на #Twitter & #Square. Между 4 и 5:30 сутринта те вече са се събудили докато техните конкуренти все още са в леглата.

2. Планиране - Те планират целия си ден. Най-успелите хора постоянно планират, следват своите цели, стратегии и мотивация. Те имат чиста визия за това какво искат да постигнат и се стараят да го следват през целия ден.

Стив Джобс
Steve Jobs
3. Тренировки - Всеки от тях знае, че трябва да имат добре функциониращо и здраво тяло, без болести и стрес. По този начин ще могат да се сблъскат с тежките задачи през ежедневието и да се представят възможно най-добре.

Науката също показва, че тренирането помага на тялото да освободи ендорфин, което намалява стреса, увеличава енергията и ни поддържа една идея по-здрави.

4. Закусват здравословно - независимо къде закусват (удома, в колата, по пътя си за работното място, в офиса), тяхното първо ядене за деня е преди всичко здравословно. Procter & Gamble CEO Лафли  разказва как доста често не е закусвал и се е хранел по едва два пъти на ден. Моментът, в който е променил това цялостното му състояние се е променило. 

5. Медитация - почти всеки един от тях медитира. Добре познат факт е, че медитацията помага за подобряване на фокуса, избистряне на съзнанието, разпускане от стреса, засилва здравословното състояние.

6. Дневник - поддържат журнала си всеки ден. Там те записват своите идеи, мисли, планове, цели, прогрес, напомняния. Това е страхотен инструмент, с който да поддържате личната си мотивация и фокус.

7. Надминават конкуренцията си - те изучават всеки около себе си. Обсебени са от това да учат. Четат вестници, книги, аудио книги, списания.... докато техните конкуренти прекарват свободното си време в безсмислени занимания.

Това е пример за ежедневието на Бенджамин Франклин:

Дневен план.
Дневен план

Няма коментари:

Публикуване на коментар